Despre Grădiniţa Troiţa


Grădinița "Troița" este un proiect al Asociaţiei Prologos şi funcţionează cu binecuvântarea ÎPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului şi a PS Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Grădinița "Troița" este prima instituție de învățământ preșcolar ortodoxă cu program prelungit, acreditată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, din județul Timiș care se bazează pe un sistem de valori și principii morale, sociale și individuale, date de credința creștin-ortodoxă. Ne străduim să le oferim copiilor un mediu în care să se dezvolte frumos, să fie puternici, inteligenți, curajoși și pricepuți, să cunoască farmecul prieteniei adevărate. Grădiniţa cu program prelungit (PP) şi-a deschis porţile la 14 septembrie 2009 pentru toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani, care vor să se joace învăţând şi să înveţe jucându-se.

Misiunea

Misiunea noastră este să creștem generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.

Planul educațional

În universul grădiniţei "Troița" găsim toate elementele necesare pentru o educaţie temeinică: binecuvântare duhovnicească, dascăli minunaţi, calitate în toate, dotări, material specific şi o viziune modernă asupra învăţământului. Personalul didactic este format din educatoare calificate sau în curs de calificare, având multiple specializări, cu experienţă în sistemul de învăţământ preşcolar. Grădiniţa "Troița" funcţionează în regim prelungit, timp în care grădinița acoperă zilnic activitățile educative, două mese și două gustări, două limbi străine săptămânal, materialele pentru activitățile didactice și recreative și presupune următoarele:

Activităţi comune:

* jocuri și activități liber alese

* activităţi pe domenii experiențiale

* activități de dezvoltare personală

Activităţi opţionale:

* Credinţa pe înţelesul celor mici

* Limba germană/limba engleză

* Călătorie printre culori

* Căsuța cu pilde și povești

Activități de tip club:

* Muzică și sport conform ofertelor partenerilor educaționali

Activităţie extracurriculare:

* Participare la SfântaLiturghie la sărbătorile împărătești de peste săptămână

* Participare la spectacole de teatru

* Vizite la muzee

* Vizite la Grădina Botanică şi la Grădina Zoologică

* Plimbări şi alte activităţi recreative în aer liber

* Organizarea de serbări cu diferite ocazii şi sărbători

* Organizare excursii

Orar: Luni - Vineri: 8:00 - 18:00

Locație

Grădinița funcționează într-un spațiu special amenajat pentru a încuraja creativitatea și bucuria de a învăța. Adresa exactă a Grădiniței "Troița" este: Str. Acad. Al. Borza nr.8, Timișoara. Grădinița este sprijinită de Dominet și Printopia.

Date de contact

 • Telefon:

  +40 723 528 594
  +40 758 876 482

 • Email:

  contact@gradinitatroita.ro

 • Adresa:

  Bld. Liviu Rebreanu nr. 35 (sau intrarea de pe str. Eneas nr. 57), 300210,
  Timişoara, Timiş
  România